tisdag 31 mars 2009

Levnadsstandard

Jag har varit i Dublin och inte prioriterat att publicera inlägg före pubande, men väntade ändå under helgen på reaktioner om utredningens rapport gällande studiemedlens utformning framöver.
Att Lars L väljer att direkt av färda utredningens förslag om höjda studiemedel i form av en utökning av bidragsdelen kan bara ses som en borgerlig demonstration. Även den mest blåögde politikern bör kunna se att det är synd om studenterna, de har numer inte råd till sin torsdags, fredags och lördagsöl varje vecka. Nattklubbar kostar pengar och vem vill egentligen tvingas gå på de tråkiga och slitna studentbarerna.
Levnadsstandard.
Under studietiden har man normalt inte råd att köpa en bostadsrätt, eller teckna ett hyreskontrakt med hög standard och centralt läge. Standarden på fastigheterna är sämre i Stockholm i förhållande till boendekostnaden, och det gäller alla, inte bara studenterna. Ett tips till alla som vill vidga sina perspektiv, studera under drägliga förhållanden och det med god kvalitet på utbildningen: sök dig till ett universitet utanför storstäderna. Nog kan det vara svårt att klara sig utan att arbeta under hela studietiden, men alternativet måste vara att införa ett treterminerssystem. Läs gärna Boströms inlägg i dagens DN:

1 kommentar:

  1. Så j-la boring ingen öl mellan torsd-lörda - hu, hu dessa stackars studenter! Elefanterna däremot dansar och har råd med öl!Ankorna ligger still i "vassruggen" - avvaktandes en lättöl!

    SvaraRadera